The Other Side

Начало » Posts tagged 'списание'

Tag Archives: списание

Telegram канал на The Other Side

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Последни публикации

Архив

Последният брой на списание Про-Рок излиза следващата седмица

35 години след земетръсния си дебют, KILLING JOKE не се укротиха и не спряха да се бунтуват. Вече няколко десетилетия ставаме свидетели как параноичните им текстове се превръщат в пророчества, а безкомпромисните им записи променят завинаги пейзажа на съвременната музика. Метъл, пънк, ню уейв, индъстриъл, дъб, алтърнатив рок… Жанровете, докоснати от гения на групата, са толкова разнолики, колкото и музикантите в нея, но през цялото това време, въпреки лудостта, алкохола и наркотиците, KILLING JOKE останаха семейство и не се предадоха…

Списание Про-Рок, бр. 125

Това е и последният брой на Про-Рок. Благодарим на всички за подкрепата през годините. 14 години и 125 броя. Мислим, че се справихме добре.

RIPro-Rock

ОЩЕ В БРОЯ
Най-великите албуми – Последните ни броеве ви представяхме нашата класация на най-великите албуми по години. Изглежда просто, но резултатът бе плод на безкрайни обсъждания, премисляне и често скандали – така, както трябва да бъде. Завършваме с класациите ни за периода 1989-2000 и с крайните резултати за периода 1969-2000. Вижте кои са големите победители!

КАКТО И
W.A.S.P., QUEENSRYCHE, DEVIN TOWNSEND, AVATARIUM, VISION OF DISORDER

В приложението FROM THE UNDERGROUND AND BELOW
AHAB, SHINING
ДЕТ МЕТЪЛЪТ В ПЕРИОДА 2001-2015
„В ТОЗИ БРОЙ НЯМА БЛЕК”– БЛЕК МЕТЪЛЪТ В ПЕРИОДА 2001-2015

Нашите рубрики
Класически албум – DANZIG – Danzig
Lost But Not Forgotten – BUZZCOCKS
Произведено в България – THE REVENGE PROJECT
Концертни репортажи – GRASPOP METAL MEETING 2015, SOUNDS OF THE AGES И ДР.

Очаквайте в новия брой на Про-Рок последните ни ревюта, информация за предстоящи албуми и концерти, както и едни от най-яките снимки, излизали през годините на страниците на списанието.

Новият брой на списание Про-Пок излиза на 15 юли

На корицата са FAITH NO MORE.

FAITH NO MORE винаги са съществували донякъде извън времето си. През 80-те никак не се вписваха в актуалните глем и траш течения, през 90-те пък като че ли бяха прекалено алтернативни за радиофоничния алтернативен рок. Някъде по средата, без да искат, се оказаха на гребена на фънк метъл вълната и отново целенасочено промениха статуквото с поредица от шизофренични, но в крайна сметка, неописуемо влиятелни албуми. Свириха нойз пред MTV колежанчета, правиха поп кавъри за метълите и се разпаднаха точно когато модерният ню метъл ги припозна като свои бащи.

news_pro-rock_123_cover

18 години след лебедовата си песен “Album Of The Year” FAITH NO MORE се намират в позиция, която сами избраха. Те не се превърнаха в снимка на времето си, защото не бяха част от него, а новият “Sol Invictus” е достатъчно голям, за да не вирее в сянката на миналото или тенденциите на настоящето. Той не е като другите албуми на FAITH NO MORE и точно това го прави истински албум на FAITH NO MORE. Единствената прилика е в разликата. Това е музиката, която искаш да чуеш, но няма кой да направи. Е, вече има.

Както гласи клишето: „насладете се на последните ни мигове заедно”, защото освен този брой, в края на август ще излезе още един, а последният Про-Рок (бр. 125) ще види бял свят в началото на октомври. Благодарим ви за подкрепата!

Още в броя:
PARADISE LOST, SIX FEET UNDER, NIGHTWISH, APOCALYPTICA, SATYRICON, ARMORED SAINT, LEPROUS, CIVIL WAR, COAL CHAMBER, VIRGIN STEELE

В приложението FROM THE UNDERGROUND AND BELOW
ARCTURUS, MORGOTH, DAEMON PYRE, DESOLATE SHRINE, SATAN’S WRATH, A BLAZE IN THE NORTHERN SKY – Норвежки блек метъл 2015

Нашите рубрики
Най-великите албуми – Всеки брой ви представяме нашата класация на най-великите албуми по години. Изглежда просто, но резултатът е плод на безкрайни обсъждания, премисляне и често скандали – така, както трябва да бъде. Продължаваме с 1973, 1974, 1975, 1976.
Класически албум: NEUROSIS – Through Silver In Blood
Lost But Not Forgotten – CARDIACS
Историята на една обложка – CRADLE OF FILTH – The Principle Of Evil Made Flesh
Произведено в България – PANTOMMIND, CITIZEN ERASED

Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, концертни репортажи, информация за продажби и предстоящи албуми.

Новият брой 122 на списание Про-Рок излиза на 12 май

Изданието е посветено на 10-годишнината на фестивала Kavarna Rock.

Който е забравил, ще си спомни, който не знае, ще дойде…
През юни фестивалът в Каварна навършва 10 години и нали никой не си е мислил, че ще подминем това събитие с лека ръка? В този брой, освен представяне на всички банди, ще намерите и спомените на екипа ни през годините – винаги сме се старали да пресъздаваме случващото се максимално емоционално и искрено. Препрочитайки старите текстове мислим, че сме се справяли добре. Това е важно, защото написаното остава и не можеш да избягаш от това, което си създал. Не можеш да избягаш и от наркотика, наречен Каварна – наркотик, който всеки от нас, в зависимост от своята пристрастеност, ще продължи да търси и през следващите години. Поне така обещава в интервюто главният виновник за неговото съществуване Цонко Цонев – Kavarna Rock ще просъществува независимо дали той ще е кмет или не. И така – приятно четене. Сигурни сме, че който от вас е забравил, ще си спомни, а който не знае, ще поиска да дойде. Неизбежно е.

Списание Про-Рок, бр. 122

В броя: TWISTED SISTER, WITHIN TEMPTATION, UFO, KAMELOT, UNISONIC, HAMMERFALL, DELAIN, CANDLEMASS, интервю с кмета на града Цонко Цонев, концертни репортажи и снимки от всички фестивали досега.

Няколко дни след излизането му ще може да го закупите от сайта и в електронен вариант.

Новият брой на Про-Рок излиза само в електронен вариант

На корицата са Steven Wilson и Ian Anderson

CANNOT. ERASE. PROG – Прогресив рокът – класика и настояще
Точно преди 40 години излиза „Minstrel In The Gallery”на JETHRO TULL, чието преиздание доведе до разговора с една от живите легенди на прогресив рока, Ian Anderson. Тогава, през 1975-та, жанрът се намира в пика си – PINK FLOYD правят първото си стадионно турне, а за YES и JETHRO TULL това е вече навик. GENESIS изнасят последните си концерти с Peter Gabriel и дори бутикови банди като GENTLE GIANT и CAMEL помирисват успеха. Хеви рок божествата LED ZEPPELIN и BLACK SABBATH възприемат доста прог хватки и актуалните им плочи са пълни с клавири и минисюити, а с прогресив е откърмено и цяло ново поколение рок банди от двете страни на Атлантика – RUSH, QUEEN, KANSAS, JOURNEY и STYX. Още следващата година обаче всепомитащата пънк вълна изглежда е отредила на жанра място в музея. Дали се получи точно така?

Про-Рок бр. 121

Нищо подобно, 40 години по-късно прог рокът е неделима част от популярната култура – Shakira ходи с тениски на YES, Lady Gaga открива концертите си с музика на VAN DER GRAAF GENERATOR, дори противният Kanye West семплира KING CRIMSON… Концептуалният албум отдавна не е резервиран за прог нърдовете, а историческите и фентъзи текстове са в основата на половината метъл. Оформянето на съвременния звукозапис, музикалния софтуер и семплирането дължат много  на музиканти от YES и GENESIS, а MARILLION въведоха кампаниите за директно финансиране от фенове. Почти всички значими рок групи от последните 20 години, от RADIOHEAD до MASTODON, признават гордо прогресив корените си, а стабилните навици на прогресарите да купуват физически носители направиха жанра по-независим от глобалния спад на продажбите на музика. Ето защо вече никой не се учудва, че банди като DREAM THEATER, PERIPHERY или OPETH пребивават в щатския топ 20 наравно с онези с тениските и семплите по-горе. Затова и новият албум на съвременния прогресив гуру Steven Wilson и реставраторската му работа по овехтелите шедьоври на стила ни задължиха да изследваме този често ретрограден жанр, неговата класика и бъдещето му.

Още в броя
ENSLAVED, SCORPIONS, ENSIFERUM, AGNOSTIC FRONT, EVIL INVADERS, MOTOR SISTER (интервю със Scott Ian от ANTHRAX), DEEZ NUTS, ENFORCER, THE GENTLE STORM, SCANNER, ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ НА БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ – какво се случи на Острова между 2008 г. и 2013 г.

В приложението FROM THE UNDERGROUND AND BELOW
MELECHESH, SATANIC WARMASTER, HACAVITZ, DR. LIVING DEAD!, BARREN EARTH, ГЪРЦИЯ: ТРАШ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Новите ни рубрики
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ АЛБУМИ – Всеки брой ви представяме нашата класация на най-великите албуми за две поредни години. Изглежда просто, но резултатът е плод на безкрайни обсъждания, премисляне и често  скандали – така, както трябва да бъде. Продължаваме с 1971 г. и 1972 г.
СТИЛОВЕТЕ – ROCK IN OPPOSITION
POINT BLANK – Underground Metal, Punk, Hardcore, Powerviolence, Crust, Noise, Grind, D-beat, Post Punk, Death Rock – WINDS OF GENOCIDE
ПРО-РОК – 8 YEARS LATER – Продължаваме с брой 34 (март 2007 г.).
Както и неостаряващите ни вече култови рубрики
Класически албум: NASUM – HUMAN 2.0
Историята на една обложка – BEASTIE BOYS – LICENSED TO ILL
Произведено в България – КИКИМОРА, BLEAK REVELATION
Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, концертни репортажи, информация за продажби и предстоящи албуми.

Новият брой на Про-Рок излиза само в електронен вариант, читателите определят цената му. За повече информация www.pro-rock.net

На 24 февруари излиза брой 120 на списание Про-Рок

В него ще откриете подарък от група I.V.R. – диска „Soul Confession“, преработения албум на родните трашъри EXPLORER от 1996 г.

На корицата са BLIND GUARDIAN
Спим и не чувстваме нищо. Сънуваме и не виждаме нищо. Задава се буря. Неправдата е вече тук. Отвързана, освободена от старите окови, оставя след себе си хаос и обреченост. За да се втурне към следващия свят. Все напред и напред. Бързо, но без припряност. Напред и напред към други светове. Напред и напред…”

Така започва новата приказка „Beyond The Red Mirror“ на BLIND GUARDIAN. Останалото разкрива сладкодумният бард Hansi Kursch.

списание Про-Рок, бр. 120

Още в броя
MOONSPELL, CANNIBAL CORPSE, SYLOSIS, ANGRA, THE AGONIST, MARILYN MANSON, KENN NARDI, JORN LANDE, NIGHT DEMON, FUNERAL FOR A FRIEND, BLOODBOUND, ЧИТАТЕЛСКАТА ПРИСЪДА ЗА 2014

В приложението FROM THE UNDERGROUND AND BELOW
NAPALM DEATH, THULCANDRA, ARVAS, KEEP OF KALESSIN, GHOULGOTHA, THE CROWN, NE OBLIVISCARIS

Новите рубрики
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ АЛБУМИ – Всеки брой ще ви представяме нашата класация на най-великите албуми за две поредни години. Изглежда просто, но резултатът е плод на безкрайни обсъждания, премисляне и често  скандали – така, както трябва да бъде. Започваме с 1969 г. и 1970 г.
LOST BUT NOT FORGOTTEN – започваме с THE YARDBIRDS
СТИЛОВЕТЕ – заглавието е ясно – започваме с НОЙЗ РОК
POINT BLANK за Underground Metal, Punk, Hardcore, Powerviolence, Crust, Noise, Grind, D-beat, Post Punk, Death Rock – започваме с HOMEWRECKER
ПРО-РОК – 8 YEARS LATER – През февруари 2007 г. Про-Рок стана месечно издание. Тук ще припомняме набързо най-интересните моменти от архивните ни вече броеве – ще става въпрос за списанието, за музикантите, за албумите, за епохата и за всичко останало. Започваме с брой 33 (февруари 2007 г.).

Както и неостаряващите ни вече култови рубрики
Класически албум: THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE – ELECTRIC LADYLAND
Скенер – D.R.I.
Историята на една обложка – BLIND FAITH – BLIND FAITH
Произведено в България – I.V.R.

Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, концертни репортажи, информация за продажби и предстоящи албуми.

Скоро след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от pro-rock.net

На 23 декември излиза брой 119 на списание Про-Рок

В новия, 119-ти брой на списание „Про-Рок“, ще откриете и коледeн подарък от група JOHN STEEL – прекрасния им дебютен албум с вокалист самия Blaze Bayley (екс-IRON MAIDEN)!

ВОДЕЩИЯТ МАТЕРИАЛ Е ОБЗОРЪТ ЗА 2014 г.
Този епохален труд се разпростира на цели 18 страници! Ако през годината не сте следили новините редовно, ако сте заровили глава в миналото или пък искате тепърва да навлизате в прекрасния свят на рока и метъла – този наш брой е добро начало и ще запълни всички ваши пропуски. Вътре ще намерите класациите на екипа на списанието, анализите ни по стилове, данните за продажбите на албумите през годината, най-крилатите фрази и скандали – въобще всичко, което имаше значение!

Списание Про-Рок, брой 199

ОЩЕ В БРОЯ
KING DIAMOND: „Знам какво е да висиш там, отвън, на дъжда, снега и студа и да чакаш с нетърпение да зърнеш своя любимец. Навремето събирах автографи – точно затова искам да съм близо до феновете си, защото съм наясно колко специално е това за тях.”
MARDUK: „Разбира се, че имам парче от черепа на Dead, което ми прати Euronymous. Дори е пред очите ми в момента. Има си специално място вкъщи, където съм го поставил.” (Morgan)
АРИЯ: „За съвършенството няма граници. През цялото време си казваме – в новия албум ще отчетем всички грешки от предишните… И ти се струва, че правиш всичко правилно, а накрая виждаш – ето, тук пак съм сбъркал, там не е както трябва. Мисля обаче, че това е неизбежно.” (Виталий Дубинин)
DAVE LOMBARDO: „Има места, които все още не съм открил и мисията ми е да ги изследвам. Например не съм записвал електронна музика и не съм работил с кънтри музикант. Може би ще направя нещо като метъл-кънтри-пънк микс, още не знам.”
FROM THE UNDERGROUND AND BELOW: Топ 20 на ъндърграунд албумите за 2014 г., OBLITERATIONS, TORCH RUNNER, THE DEATHTRIP, SOULBURN

КАКТО И:
PANZER, ANGELUS APATRIDA, BATTLEAXE, PIANOS BECOME THE TEETH, COUNTING DAYS

Рубрики
Класически албум: SOUNDGARDEN – SUPERUNKNOWN
Скенер – GENTLE GIANT
Историята на една обложка – CONVERGE – Jane Doe
Произведено в България – JOHN STEEL, CORPSE

Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, информация за продажби и предстоящи албуми.

Скоро след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от www.pro-rock.net

На 29 ноември излиза брой 118 на списание Про-Рок

Списание Про-Рок, бр. 118На корицата са MACHINE HEAD:
Най-важната метъл банда през последните две десетилетия си поставя задачата да надскочи „The Blackening“ с албум, който функционира против всяка логика на съвремието ни. Новото парче история ли е „Bloodstone & Diamonds“ или просто жертва на грандоманските претенции на един фронтмен, който е започнал да се чувства твърде комфортно в образа на нов метъл месия? Истината е привилегия единствено на времето, но Про-Рок ти дава достатъчно храна за размисъл, за да решиш сам за себе си. От живота на ръба в Оукланд до спънатия триумф в Уембли, и от примитивния натурализъм на „Burn My Eyes“ до горчивата раздяла с дългогодишния басист Adam Duce и търсенето на нови форми за изразяване, всеки един детайл е ключов, за да стигнат MACHINE HEAD там, където са днес – на прага на нов вододелен момент.

Още в броя:
PINK FLOYD, EXODUS, PRIMORDIAL, NIGHTINGALE, JOB FOR A COWBOY, OBITUARY, PRIMUS, NECROPHAGIA, AMARANTHE, MOB RULES, A BREACH OF SILENCE, WOVENWAR, WINTERFYLLETH, HEART IN HAND, ENTICER

Рубрики:
Концертни репортажи: GOTHIC FEST SOFIA 2014, COMBICHRIST, MADBALL, GRANT HART, FATES WARNING
Класически албум: BLUE OYSTER CULT- „Secret Treaties“ (1974)
Скенер – BOLT THROWER
Историята на една обложка – THE BEATLES – „The Beatles“
Произведено в България – МЛЪК!, REDOUND, ХАДЕС, KAYNO YESNO SLONCE
Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, информация за продажби и предстоящи албуми.
Скоро след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от www.pro-rock.net

На 28 октомври излиза новият 117 брой на списание Про-Рок

Списание Про-Рок, бр. 117На корицата са SLIPKNOT:
Групата от Айова е свикнала да поляризира мненията на масите и днес, след дългогодишно отсъствие, маскираните са готови да го направят отново. Този път причината се казва .5: „The Gray Chapter“ – албумът в чест на починалия Paul Gray. Обикновено смъртта сближава хората и ги обединява в обща кауза. Не и при Slipknot. Напуснали членове, съдебни процеси и лични борби са само част от проблемите, които съпровождат групата по пътя й. Път, който може би наистина води към Ада.

Още в броя:
AT THE GATES, CAVALERA CONSPIRACY, DEVIN TOWNSEND, THRESHOLD, ENGLISH DOGS, DESECRECY, KHOLD, MEGAHERZ, CODE ORANGE, LIV KRISTINE, KOBRA AND THE LOTUS

Рубрики:
Концертни репортажи: BRUTAL ASSAULT, PARADISE LOST, STAMPIN’ GROUND, UNEARTH, ENTOMBED
Скенер – Какво ни завеща NWOAHM
Историята на една обложка – THE BEATLES – Abbey Road
Произведено в България – TRYSTH, NIGHTMARE
Концептуалните албуми – TORI AMOS – Strange Little Girls (2001), A PERFECT CIRCLE – Emotive (2004)

Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта (този път цели 14 страници!), акцентите от изминалия месец, информация за продажби и предстоящи албуми.

Седмица след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от www.pro-rock.net

Новият брой на списание Про-Рок излиза на 20 септември

На корицата са HAMMERFALL:
Сигурно мнозина от вас помнят времената, когато „метъл” се бе превърнала в мръсна дума, а хеви бандите, доколкото ги имаше, или бяха станали карикатури на самите себе си или се спотайваха и чакаха мига когато някой ще ги поведе напред. Времената, когато върху бойното поле се мяркаха единствено костите на драконите и на смелите някога техни ездачи… И тогава, в онези дни, лишени от надежда, от Швеция се появи една група, която предвождана от могъщия чук на Хектор, заяви гръмко, че метълът не е мъртъв и поведе огромната армия след себе си… Сега, почти 20 години по-късно, Hammerfall отново са на предна линия и готови за поредната (р)еволюция.

списание Про-Рок бр. 116

ОЩЕ В БРОЯ

GODSMACK, ACCEPT, IN FLAMES, THE HAUNTED, SANCTUARY, THE TEA PARTY, STEVE ROTHERY, WOLF, 1349, BATHORY, ENTOMBED A.D., EMERGENCY GATE, FLOOD OF RED, AMPLIFIER, STRIKER
Рубрики
Скенер – IN FLAMES
Историята на една обложка – АРИЯ – С кем ты?
Историята на един класически албум – DEEP PURPLE – Made in Japan
Произведено в България – PROJECT ARCADIA, JOHN STEEL
Концептуалните албуми – DAVID BOWIE – Aladdin Sane, MARILYN MANSON – Mechanical Animals
Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, информация за продажби и предстоящи албуми.
Десетина дни след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от www.pro-rock.net

На 20 август излиза новият 115 брой на списание Про-Рок

На корицата са JUDAS PRIEST
„Welcome… to my world of steel” – точно 50 секунди са нужни, за да чуеш абсолютно инфантилния и същевременно велик първи ред от текста на откриващото новия албум на Priest парче, Dragonaut, за да разбереш, че най-истинската между истинските хеви метъл групи на света най-накрая отново е това, което по една или друга причина престана да бъде след 1990 г. Лигите сами започват да текат, когато чуеш онзи звук, заради който толкова много обичаш Defenders Of The Faith и Painkiller. Без концептуални финтифлюшки, без прогресив претенции, без епични интерлюдии и без твърде много реверанси към 70-те. Redeemer Of Souls се оказва един от основните претенденти за албум на годината. И не по-малко важно – доказва, че колкото и нови вълни на традиционен метъл да се появят, те някак олекват, когато истинските майстори на изкуството на автентичния британски метъл се завърнат като господари в своя свят от кожа и стомана.

news_pro-rock_115_cover

Още в броя
From The Underground And Below: CANNABIS CORPSE, BLACK ANVIL, ORIGIN, VINTERSORG, TORDEN IN HELLBG, BURZUM
Концертни репортажи: WASP, BLACK TUSK, COMEBACK KID, EAST NOISE ATTACK, SEA OF BLACK, TESTAMENT
Както и
OVERKILL, UNISONIC, GODFLESH (част II), DRAGONFORCE, EVERY TIME I DIE, GRAVE DIGGER, TANKARD, FOZZY, KNIFEWORLD, FEED THE RHINO, WOODS OF ARDEN

Рубрики
Скенер – YES
Историята на една обложка – CELTIC FROST – Morbid Tales
Историята на един класически албум – SLAYER – Reign In Blood
Произведено в България – F.A.C.E., GORGON FEST
Концептуалните албуми – HUSKER DU – Zen Arcade (1984), DREAM THEATER – Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory (1999)
На прицел – METAL GAMES
Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, информация за продажби и предстоящи албуми.
Десетина дни след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от www.pro-rock.net